Week 41 …

We wachten nog steeds op montage materiaal voor de zonnepanelen, en op goed nieuws van de leverancier van de warmtepomp. Ik hou er rekening mee dat de warmtepomp nog wel een paar weken tot een paar maanden (!) op zich kan laten wachten… samen met de aannemer en installateur gaan we daarom snel beslissen over een tijdelijk alternatief in de vorm van bijv. een elektrische CV installatie. Dat zijn helaas enorme energieslurpers, maar dubbele woonlasten is ook niet goedkoop… die afweging gaan we heel snel maken. Helaas helpen de zonnepanelen, als we die al geplaatst krijgen, in de winter ook niet echt mee met het energieverbruik.

Komende week gaat er wel weer e.e.a. gebeuren. De binnendeuren zouden deze week geleverd zijn bij de aannemer en zullen worden geplaatst, de hemelwaterafvoeren die inmiddels schots en scheef langs de fundering liggen worden weer even goed recht gelegd, ook wat dakpannen die nog wat scheef liggen worden weer netjes gelegd, en er worden nog wat werkzaamheden aan de badkamer verricht ter voorbereiding van het tegelwerk etc. Plus nog een waslijst aan kleine dingen die in- en om het huis nog moeten gebeuren.

Als het goed is (!) komt ook Verkley een schouw doen om te zien of alles in orde is voor het aanleggen van de elektra- en wateraansluiting. Als dat dan in orde is komen ze in week 44 dan EIN-DE-LIJK alles aanleggen, inclusief Ziggo aansluiting. Toevallig las ik van de week op Hallum Online ook iets over glasvezel aanleg… mocht dat interessant zijn komt dat later nog wel een keer. Ziggo aanleg is in dit geval kosteloos 🙂

Als alles dan is aangelegd komt er in week 45 of 46 een hovenier even de hemelwaterafvoer langs de fundering bedekken met grond, en wordt aan de straatzijde e.e.a. afgegraven en opgehoogd voor een simpel tegelpaadje naar de voordeur, en wat tegels naar de garage. Dat is ook allemaal even tijdelijk om de winter- en het voorjaar even met droge voeten door te komen, zie plaatje van vorige week 🙂 zien we volgend jaar wel weer hoe we de tuin verder aan gaan pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *