Over mij

brrrrr :)

Hallo (nieuwe!) buren en geinteresseerden, mijn naam is Johan Wiersma, ik ben 53 jaar, geboren in Spijkenisse, onder de rook van Rotterdam, waar ik ca. tot mijn 20e gewoond heb. Daarna ben ik in Rotterdam gaan wonen, en dat heb ik tot 2 jaar geleden volgehouden 🙂

Maar hoe komt een Rotterdammer(t) dan in Hallum terecht? Lang verhaal; mijn ouders komen beiden uit Friesland, en zijn na de 2e wereldoorlog met hun ouders naar de randstad getrokken voor werk. Uiteraard heb en had ik dus veel familie in het noorden, waar we dan ook regelmatig op bezoek gingen. Ik had het daar altijd erg naar mijn zin, en heb van kinds aan altijd geroepen dat als ik ooit de kans kreeg, ik ’terug’ zou gaan naar Friesland… 2 jaar terug raakte ik overcompleet bij mijn toenmalige werkgever, en aangezien ik al een tijdje plannen had om buiten de stad te gaan wonen, heb ik uiteindelijk besloten om te gaan doen wat ik altijd al zei : op naar Friesland!

Na werk gevonden te hebben, en een mooie nieuwbouwwoning in Hurdegaryp kon betrekken, heb ik in juli 2019 mijn appartement in Rotterdam te koop gezet, mijn spullen gepakt, en ben richting de noorderzon vertrokken, om de grote plannen waar te maken. Ondertussen ‘mijn’ Friesland opnieuw ontdekken en rustig op zoek naar een eigen woning. Op een gegeven moment liep ik min of meer bij toeval tegen een kavel aan in Hallum, en begon ik met gedachte te spelen om een huis te bouwen.

Hallum is mij niet echt onbekend, ik heb hier nog familie wonen waar ik regelmatig op bezoek kwam, maar wat ik me pas later realiseerde is dat Hallum een veel grotere rol speelt in de geschiedenis van de familie. Zo is mijn pake hier geboren, en heeft mijn vader hier op de lagere school gezeten, en veel familie heeft vroeger in Hallum en de directe omgeving gewoond. Mijn moeder heeft ooit genealogisch onderzoek gedaan en kon de familie Wiersma tot in de jaren 1700 uit Hallum en omgeving terugvinden. Het voelt dan ook niet dat ik naar Hallum verhuis, maar dat ik terug naar huis ga!